Kezdőlap Vendégház Apartman1 Apartman2 Árak Megközelítés Kapcsolat

Látnivalók, nevezetességek

A Tisza-tó Magyarország egyik kiemelt üdülőkörzete, az itt található nevezetességeket, látnivalókat nem lehet, nem is tudnám felsorolni, csak a teljesség igénye nélkül adok tippeket a szabadidő eltöltéséhez.

 

 

Vizitúrák a Tisza-tavon

A Tisza-tó mesterséges tó, fennállása kicsit több, mint harminc esztendeje alatt különleges növény és állatvilága alakult kiEzt a fantasztikus vízivilágot  csónakból, kenuból érdemes felfedezni. Poroszló kikötőiből zegzugos csatornákon közlekedve gyönyörű környezetben el lehet tölteni akár egy egész napot is a természeti szépségek felfedezésével. Egy órás motorcsónaktúrával elérhető a Tisza folyó. A kikötőkből szervezett túrák is indulnak, de lehet motorcsónakot is bérelni.

     

Pihenősziget a pallóút mellett

Gyerecsoportok is szívesen látogatják

Nem csak nyáron látogatható

Egyik különleges látványossága Poroszlónak a

Tisza-tavi Vízi Sétány és Tanösvény

ami a kikötőből rövid hajó vagy csónaktúrával közelíthető meg. A vendégek 1500 m hosszan a víz felett kiépített vízi gyalogúton (pallóúton) sétálva tekinthetik meg a Tisza-tó különleges növény- és állatvilágát. Az vízben álló oszlopokon kígyózó pallóúton megközelíthető két madárvárta (ami a madármegfigyelések számára ideális hely), egy pihenősziget (étkezésre is alkalmas pihenőpadokkal), és egy 8 méter magas megfigyelőtorony, ahonnan fenséges kilátás nyílik a környékre.

Madárvárta

1500 m hosszú  pallósétány kanyarog a vízen

Kilátás a madárvártából

A megfigyelőtorony

A torony a víz felől

A pihenősziget

Kerékpárral a gáton

Kerékpárral a tó körül

A Tisza-tó vizét gátakkal lehet kordában tartani, ezen gátkorona alkalmas a kerékpáros közlekedésre. A tó déli partján már korábban megtörtént a gát tetejének szilárd burkolattal történő ellátása, az északi gát aszfaltburkolata pedig 2007-ben készült el a kerékpárút. A gátat (nagyobbik részét) sorompóval zárják el az autóforgalom elől, így a kerékpárosok a gépjárművektől nem zavartatva, nyugodtan kerekezhetnek. Vendégházunkból kiindulva csillagtúra-szerűen a kerékpározás szerelmesei körüljárhatják a tavat, megismerhetik a környező településeket.

 

Fürdőzés

A vízparti fák alatt található a poroszlói szabadstrand. A sekély, lassan mélyülő víz már nyár elején is kellemesen felmelegszik, de az igazi a július-augusztusi idő, amikor a homokos part már teljesen megtelik emberekkel. A fürdőzés mellett lehetőség van vízibicigli, kajak és kenu kölcsönzésére is. A parti büfében és az étteremben szendvicsek, meleg ételek,  hűsítő italok, és a nyáron elmaradhatatlan jégkrém is kapható.

 
 

Akik kiépített medencében szeretnének lubickolni, azok is találnak a közelben erre lehetőséget: a közelben rengeteg termálvizes strandfürdő található. A települések neve mellé a Poroszlótól való távolságot írom kilométerben.

Tiszafüred - 9 km

Mezőkövesd Zsóry fürdő - 24 km

Egerszalók - 42 km

Eger - 46 km

Berekfürdő - 43 km

Miskolctapolca - 73 km

Hajdúszoboszló - 76 km

Debrecen - 84 km

 

 

 

Fürdőzés

A víz mellett

 
Fürdőzés

A víz mellett

 
Fürdőzés

A víz mellett

 
Fürdőzés

A víz mellett